Links

Algemeen

4dreamland
Bigbrother
Skyspy-scifi
Aliensonearth
Nauticom
MegaCrash

Officieel

Moosie's Pages
Time 1
Time 2
P.R.P.
ABQjournal
CNN

Pro & Contra

Prophecy
BeyondTruth
Ricover
RosBel
Skepsis
vliegende schotel

Het Roswell-incident

Tijdens de eerste week van juli 1947, is er iets gebeurd in Roswell, een stadje in de woestijn van New-Mexico. Over wat dat iets precies was, zijn de meningen ook vandaag nog verdeeld; wij zullen ons beperken tot de feiten. Op 8 juli gaf kolonel William Blanchard van de legerbasis die in de woestijn vlakbij Roswell gelegen was, een rapport vrij waarin sprake was dat men het wrak van een vliegende schotel had gevonden. Dat rapport was gebaseerd op de grote stukken metaal, of iets wat erop leek , die door W.W. Brazel gevonden waren. De landbouwer zag zijn land, na een stormnacht, bezaaid met deze brokstukken. Enkele uren na het uitbrengen van het rapport, werd het geminimaliseerd door de generaal van Fort Worth in Texas; zijn besluit: de vliegende schotel in kwestie, die voor verder onderzoek naar Texas was overgebracht was een weerballon. Hierover zijn beide partijen, believers en non-believers, het eens, maar door de vermelding van een vliegende schotel in een officieel militair rapport en de talrijke getuigen die 'iets' hadden gezien in die beruchte week, werd een legende in het leven geroepen die hardnekkig standhoudt. Meer nog, de Roswell-sage kan zich vanaf halfweg de jaren negentig verheugen op een steeds groeiende aandacht en volgens een TIME enquÍte gelooft meer dan ťťn op drie Amerikanen dat intelligent buitenaards leven de aarde heeft bezocht.

Bespreking van de Links

Algemeen

Sites die algemene informatie over het onderwerp geven. Zij kunnen helpen de lezer in te wijden in het onderwerp.

Officieel

Hier zijn alle links verzameld naar sites die een zekere aanspraak op betrouwbaarheid maken. Dit kunnen zowel links zijn naar overheidsinstellingen als naar sites die krantenartikels bevatten over het onderwerp.

Pro & Contra

Links die sites verzamelen van fervente voor- of tegenstanders van een allesomvattend intergallactisch complot. Believers en non-believers tegenover mekaar. Dit zonder een waardeoordeel te willen vellen.
Xavier Van Kerckhoven; Kristof Lowyck; Gommaar Van der Wee
Gegevensverwerking voor historisch-filologisch onderzoek 2000-2001