homeJean Van Hamme

Stripreeksen

Evaluatie

Contact & gastenboek

Links

Statistieken & copyright

XIII

Albums 5 tot 8

  Rood alarm
XIII verhinderd, geholpen door Jones, de moord op de kersverse president, Walter Sheridan en ondertussen (tussen de soep en de patatten) ook nog eens een samenzwering tegen de VS, uitgevoerd door enkele leden van de samenzwering. Maar ondanks een uitgebreide zoektocht ontmaskert nog niemand het beruchte nummer I. Nog niet.
  Het dossier Jason   Fly
XIII (hij denkt ondertussen dat hij Jonathan Fly heet) wil na dit staatsavontuur, zijn verleden nog wat aanscherpen. Dus hij reist naar het stadje waar hij zijn jeugd zou doorgebracht hebben. In Greenfalls ziet een deel van de bevolking hem liever gaan dan komen. Zijn nieuwsgierigheid volgend komt Jonathan dat zijn vader niet Fly heet maar Mac Lane en dat diezelfde omgekomen is in een brand in de vroege zeventigerjaren.
  De nacht van 3   augustus
Daar ontmoet hij de plaatselijke journalist en apothekeres. Na opzoekingen in het krantenarchief ontdekt hij een raadselachtig verhaal over de dood van zijn vader. Via, via ontdekt hij nog veel gruwelijkere onthullingen en hij besluit die verhalen uit te spitten tot grote ontevredenheid van de plaatselijke bevolking. Zelfs de mangoest (huurmoordenaar ingehuurd door nummer I komt helpen bij de poging tot liquidatie van XIII. Jonathan en Jones verijdelen echter dat kplan, ze nemen op hun beurt zelfs de mangoest gevangen.
  Dertien contra   één
Kort daarna, met de ontsnapping van de mangoest als ultiem argument, overhaalt de zittende president XIII om het nummer I te achterhalen, de man die opdracht gaf tot het vermoorden van William Sheridan. Ondanks allerlei hulpmiddelen (zij geven een concrete invulling van: "door de bomen het bos niet meer zien") vinden XIII, Jones en generaal Carrington uiteindelijk nummer I, maar ondertussen heeft hij of zij (denkt hij of zij) alle bewijsmateriaal vernietigd zodat hij of zij veilig zit.


back to top