home

 

Jean Van Hamme

Stripreeksen

Evaluatie

Contact & gastenboek

Links

Statistieken & copyright

 

tekening Largo en Rivka        logo Largo Winch        tekening Largo en Rivka

Personages

Largo Winch

Largo Winch (Nummer 1 van groep W)

De centrale man in het verhaal en in de groep die hij beheerd. Hij erfde alles van zijn pleegvader Nerio Winch die zijn laatste afstammeling, de Joegoslavische Largo Winczlaw, had geadopteerd. Largo's naam veranderde net als die van Nerio naar Winch en hij werd door studies in Europa en reizen door de hele wereld klaargestoomd voor zijn latere taak. Die ervaring helpt hem blijkbaar goed om de problemen die zich in het leven van een jonge multimiljardair kunnen stellen op te lossen. Want er staat hem altijd wel iets nieuws te wachten.

Simon Ovronnaz

Simon Ovronnaz

Zwitser, criminele neigingen, en de beste vriend van Largo. Hij begon eigenlijk als verrader in dienst van iemand anders, maar biechtte net op tijd op en werd de boezemvriend van de man die hij in de val moest lokken. De diensten van Ovronnaz komen Largo vaak goed uit, maar ook Largo moet zijn vriend geregeld uit de penarie helpen.

Nerio Winch

Nerio Winch

Pleegvader van Largo en stichter van groep W. Hij adopteerde Largo om zijn groep en kapitaal bij mekaar te houden. Ook Nerio had veel vijanden...

John D. Sullivan

John D. Sullivan (oud nummer 2 van de groep)

Goede vriend van de oude Nerio en steeds het nummer 2 geweest van de groep, tot aan zijn hartaanval. Hij blijft wel van de meeste zaken binnen de groep op de hoogte.

Dwight E. Cochrane

Dwight E. Cochrane (nieuwe nummer 2 van de groep)

Zeer stipt figuur, het belang van de groep gaat bij hem voor alles. Voor de rest een saaie piet.

De rest van de personages wordt enkel met naam en foto weergegeven. Als je wil weten wat ze doen zal je de reeks eens moeten lezen.
Michel Cardignac
Michel Cardignac
Robert B. Cotton
Robert B. Cotton
Joop Van Dreema
Joop Van Dreema
Gus Fenimore
Gus Fenimore
Freddy Kaplan
Freddy Kaplan
Marjan Texel
Marjan Texel
Miss Pennywinkle
Miss Pennywinkle
Marcello Scarpa
Marcello Scarpa

 

back to top