home

Jean Van Hamme

Stripreeksen

Evaluatie

Contact

Links

Statistieken & copyright

 

 

titel Jean Van Hamme
Home

De makers van deze site heten u welkom. Als aanvullende studie zijn wij aanbeland bij de richting e-communicatie van de KULeuven. Als opdracht in het eerste semester kregen we per groepje van vier de taak om een website rond een niet nader bepaald thema te ontwerpen. Wij kozen daarbij om een website te maken rond de successcenarist van verschillende stripreeksen. Hij oogste met zijn verhaallijnen veel aanzien en verschillende prijzen. Hopelijk mogen we ooit zelf van een dergelijk succes proeven.

Deze site heeft geen commerciële bijbedoelingen, het is dus geen manier om rijk te worden, maar is louter informatief aangevuld met een vleugje bewondering. Moge de stripliefhebber ons gunstig gezind zijn ... en moge hij verder genieten van de wondere wereld der strips...

 


foto Van HammeEen eerste deel van de site handelt over de auteur zelf en omvat een gedeelte met een biografie en een interview. Alles wat u al lang over Van Hamme wilde weten en nog veel meer komt in dit gedeelte aan bod. De pagina's zijn te bereiken via de afbeelding hiernaast of via deze link.

 

 

 

 

stripsEen tweede deel van de site gaat dieper in op het werk van Van Hamme. Naast een kleine bibliografie wordt er vooral ingegaan op vier van zijn succesvolste reeksen, zijnde Thorgal, XIII, Meesters van de Gerst en Largo Winch. Over die strips vind je in dit gedeelte dan ook info over personages en verhaallijnen, gerangschikt per reeks. Om deze pagina's te bereiken klik je op de foto hiernaast of op deze link.

 

 

back to top