Jean Van Hamme

Stripreeksen

Evaluatie

Contact & gastenboek

Links

Statistieken & copyright

 

close up Largo        logo Largo Winch        close up Largo


Hoofdpagina

 

Het personage Largo Winch werd al in 1977 door scenarist Jean Van Hamme tot leven geroepen in de vorm van een reeks romans. In 1989 besliste Van Hamme om Largo Winch tot een stripfiguur uit te werken. Hij kon daarvoor op de medewerking rekenen van de tekenaar Phillipe Francq, die Largo het gezicht gaf dat de meesten van ons kennen. Het succes bleef niet uit. De albums volgden elkaar op en Largo kreeg er zelfs enkele nieuwe gezichten bij.
foto Largo-acteurSinds 30 september 2001 is Largo bij ons op de buis te zien, en is hij ook een man van vlees en bloed geworden. De televiesieserie met Largo in de hoofdrol werd in Amerika in mekaar gestoken, en dat zie je er ook wel aan. Je kan de intro en ook een trailer van de serie bekijken via een link onderaan de pagina. In 2002 zullen we zelf een gedigitaliseerde Largo kunnen besturen op een computerspel. Daarnaast zijn er ook munten en telefoonkaarten met de afbeelding van de rijke avonturier.De stripreeks wordt uitgegeven bij de uitgeverij Dupuis. Er zijn al elf albums verschenen en het nummer twaalf, Shadow, staat aangekondigd voor begin 2002. De verhalen rond Winch en de holding 'groep W' die hij beheert nemen vaak verrassende wendingen.

tekening rivierDe teksten zijn sterk en goed gedocumenteerd en ook van de tekeningen kan zeker niet minder gezegd worden. Tekenaar Francq slaagt erin bestaande gebouwen, voorwerpen en zelfs vaak de sfeer van landen over de hele wereld na te bootsen.

Toch is de wereld van Largo Winch fictief, een droomwereld, waarin zelfs the sky nog niet the limit is. Hij is altijd omringd door prachtvrouwen, vliegt te pas en te onpas de hele wereld rond, en hij loopt steeds naast de kogels die al zijn vijanden op hem afvuren. Niet vreemd dat de wereld van deze man veel mensen aanspreekt.


Albums Video Personages

 

tekening Largotekening Twin Towers

  back to top